Logo Buurtambassadeurs

Contact

Contactformulier

Wie zijn wij

Buurtambassadeurs zijn bewoners uit de Staatsliedenbuurt die in de buurt lopen om zwerfvuil en vervuiling tegen te gaan en te signaleren en ook andere dingen zoals kapotte straatverlichting of verzakte stoeptegels, daarnaast doen ze aan sociaal beheer en staan klaar voor een praatje. Waar mensen uit de buurt vragen hebben zullen ze die zoveel mogelijk beantwoorden dit kan bijvoorbeeld gaan over bewoners initiatieven of huren van huizen. Ook zullen ze door hun aanwezigheid ongewenst gedrag tegen gaan en de sociale leefbaarheid verbeteren.

Buurtambassadeur ruglogo

Buurtambassadeur

Buurtambassadeurs lopen gemiddeld tien uur per week rond in de buurt en hebben daarbij middelen om hun werk te doen.
Er worden eventueel fotos gemaakt en meldingen opgesteld die aan het Stadsdeel worden doorgegeven. Ze kunnen buurtbewoners ook helpen met informatie over onderwerpen als het aanvragen van geveltuinen. Ze zijn geen toezichthouders, handhavers, een buurtwacht of verklikkers maar sociaal betrokken buurtbewoners die een positieve bijdrage aan de Staatsliedenbuurt willen leveren.

Buurtambassadeurs gezocht

We zoeken nog buurtbewoners die sociaal betrokken zijn bij de buurt en zich voor de buurt en haar bewoners willen inzetten.
De vrijwilligers krijgen cursussen en middelen zoals een tablet zodat ze niet onvoorbereid de straat op gaan. Verantwoording zijn ze schuldig aan de buurt en de mede vrijwilligers, het stadsdeel is faciliterend en beslist niet over de inzet ven de vrijwilligers.
Het project loopt voorlopig voor een jaar. Je kunt je hier opgeven.

Contact


De buurtambassadeurs houden spreekuur op afspraak. Neem contact op via Mail of gebruik het formulier.

Contactformulier Buurtambassadeurs

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Foto (maximaal 2MB)